Naš dom

Planinarska kuća " IGMAN " Malo Polje se nalazi preko puta olimpijskih skakaonica okružena četinarom na nadmorskoj visini 1246m odakle se pruža predivan pogled na vrh Bjelašnice. Sagrađena je dobrovoljnim radom članova i od prirodnih materijala, a otvorena je 2002. godine.

Raspolaže sa dnevnim boravkom, kaminom, kuhinjom, malom prolaznom kuhinjom, 6 soba za spavanje sa ukupno 50 lezajeva, 5 WC-a i 2 kupatila.

 

Hrana i piće po propisanim cijenama mogu se naručiti i dogovoriti sa domarom kuće. Kuća je priključena na vodovodnu, kanalizacionu i elektorenergetsku mrežu. Objekat se grije etažnim grijanjem na čvrsto gorivo. Kuća je otvorena preko cijele godine i domar boravi u objektu.

U prizemlju se nalazi prolazna kuhinja koju mogu koristiti svi koji borave u domu uz prihvatljivu cijenu, muški i ženski WC, kamin sala sa 50 mjesta, velika kuhinja koju koristi isključivo domaćin objekta. U objekat se ulazi u papučama koje su obezbjeđene u domu.

Na prvom sprat se nalaze 3 sobe ( soba 1 - 10 kreveta, soba 2 - 12 kreveta, soba 3 koju koristi domaćin - 4 kreveta ), zatim tu su dva kupaila, dva WC-a i ostava.

Na drugom spratu su 3 sobe ( soba 4 - 4 kreveta koju koristi dežurni u domu, soba 5 - 6 kreveta i soba 6 - 8 kreveta), još se na drugom spratu nalazi ženski WC i ostava.

Potkrovlje je opremljeno sa 10 kreveta.

 

Objekat je vrlo prijatan za boravak a terasa ispred omogućava Vam uživanje i predivan pogled. 2007 godine Planinska kuća "Igman" Malo polje u organizaciji magazina Start proglašena je za najbolji planinarski objekat u BiH.

 

 

Shop "Prijatelj prirode"